Nejjemnější míchaná vajíčka na másle recept

Redakce Jídlo.cz

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí1 porce

Míchaná vejce jsou klasika, která nikdy nezklame. S pomocí několika jednoduchých triků vykouzlíte dokonale krémové a nadýchané snídaňové jídlo, které si zamiluje celá rodina. Tajemství spočívá ve správném tempu, mírné teplotě a troše čerstvého másla.

Tipy pro dokonalý výsledek

Vejce míchejte opravdu jen zlehka – ideální je použít masovou vidličku se dvěma hroty.
Pokud připravujete větší množství vajec, sáhněte po větší pánvi. A chcete-li vejce ještě jemnější, přidejte kapku smetany.
Vajíčka nikdy nepřevařujte – čím méně tepla, tím krémovější výsledek.
Chuť můžete doladit čerstvými bylinkami jako je pažitka, petržel nebo tymián.
Jednoduché, rychlé a přesto výjimečné. Míchaná vajíčka připravená tímto způsobem se stanou stálicí každé vaší snídaně.

Ingredience receptu

  • 3 velká vejce
  • 1 polévková lžíce čerstvého másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • nasekaná pažitka na posypání


Způsob přípravy

Vejce rozklepněte do misky, lehce osolte a opepřete. Jemně je promíchejte – bílek a žloutek se nemají úplně spojit.

Na nepřilnavé pánvi jemně rozehřejte máslo. U nerezové pánve ji nejprve silně rozpálte a až poté přidejte máslo.

Vlijte vejce do pánve a okamžitě začněte stahovat směs od okrajů ke středu širokou obracečkou. Díky tomu budou vejce rovnoměrně krémová.

Po půl minutě stáhněte pánev z ohně a dál vejce míchejte do požadované konzistence. U nerezové pánve stáhněte z ohně ihned – teplo ještě chvíli působí.

Nakonec vmíchejte trochu másla navíc pro extra jemnost.

Přendejte na teplý talíř, posypejte nasekanou pažitkou a podávejte s čerstvým pečivem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Nejjemnější míchaná vajíčka na másle recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu nejjemnější míchaná vajíčka másle .
Hledat podobné recepty na internetu jako Nejjemnější míchaná vajíčka na másle


×