Nakládaný hermelín recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí3 porce

Nakládaný hermelín je výtečná a pikantní pochoutka, třeba k pivu. Podáváme k němu čerstvý chléb.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 hermelíny
  • 1 velká červená cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček černého pepře
  • olivový olej
  • mletá červená paprika
  • mořská sůl


Způsob přípravy

Každý sýr rozkrojíme podélně na 2 poloviny. V misce utřeme česnek se špetkou soli a červené papriky. Touto směsí pak potřeme všechny poloviny hermelínu na řezu a sýry zase spojíme.

Do čisté skleněné nádoby nalijeme asi 200 ml oleje, nasypeme část koření a trochu na kolečka nakrájené cibule. Pak postupně vkládáme jeden sýr za druhým a prokládáme je cibulí a kořením. Hned je také zaléváme olejem tak, aby byly zcela ponořeny. Nakonec trochu sklenicí zatřepeme, abychom odstranili všechen vzduch a uložíme ji na tmavé místo. Při pokojové teplotě necháme sýry zrát asi 2 týdny.

Po této době, pokud jsou již sýry zralé, což nejlépe zjistíme ochutnáním, je již uchováváme v ledničce.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Nakládaný hermelín recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Nakládaný hermelín.
Nebo hledejte podobné podle části názvu nakládaný hermelín .
Hledat podobné recepty na internetu jako Nakládaný hermelín

Kde najít informace



×