Nakládaný hermelín recept
Nakládaný hermelín je výtečná a pikantní pochoutka, třeba k pivu. Podáváme k němu čerstvý chléb.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 hermelíny
- 1 velká červená cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 bobkový list
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček černého pepře
- olivový olej
- mletá červená paprika
- mořská sůl
Způsob přípravy
Každý sýr rozkrojíme podélně na 2 poloviny. V misce utřeme česnek se špetkou soli a červené papriky. Touto směsí pak potřeme všechny poloviny hermelínu na řezu a sýry zase spojíme.
Do čisté skleněné nádoby nalijeme asi 200 ml oleje, nasypeme část koření a trochu na kolečka nakrájené cibule. Pak postupně vkládáme jeden sýr za druhým a prokládáme je cibulí a kořením. Hned je také zaléváme olejem tak, aby byly zcela ponořeny. Nakonec trochu sklenicí zatřepeme, abychom odstranili všechen vzduch a uložíme ji na tmavé místo. Při pokojové teplotě necháme sýry zrát asi 2 týdny.
Po této době, pokud jsou již sýry zralé, což nejlépe zjistíme ochutnáním, je již uchováváme v ledničce.