Nakládaná křepelčí vajíčka recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření80 minPočet porcí1 porce

Nakládaná křepelčí vajíčka jsou lahodným pokrmem pro všechny milovníky netradičních chutí. Tato drobná vejce se marinují v sladkokyselém nálevu, což jim dodává osvěžující a zajímavou chuť. Vynikající jsou jako pochoutka při různých příležitostech nebo jako součást předkrmů. Pokud máte rádi utopence, určitě byste měli vyzkoušet i tuto jedinečnou variantu s křepelčími vejci. Jejich jemná textura a výborná kombinace chutí osloví mnoho gurmánů.

Ingredience receptu

  • Dle potřeby:
  • křepelčí vajíčka
  • cibule (bílá nebo červená)
  • česnek
  • paprika barevná (nebo kolečka mrkve)
  • olej
  • Na nálev:
  • 0,4 l octa
  • 200 g krupicového cukru
  • 40 g soli
  • 5 kuliček pepře celého
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 3 hřebíčky
  • 1 lžíce hořčičného semínka
  • 1,2 l vody


Způsob přípravy

Připravíme marinádu: Všechny ingredience vaříme zhruba 5 minut a pak scedíme koření. Můžete využít jakýkoli jiný nálev, který obvykle používáte na okurky, tento je příjemně lehký.

Vajíčka vaříme po dobu 3 minut, poté je pořádně protřeseme v hrnci. Tím se skořápka poškodí, což usnadní loupení. Následně je oloupeme.

Nakrájíme cibuli a zeleninu a můžeme přidat také kolečka klobásy. Oloupeme česnek, jehož množství závisí na velikosti sklenic; pro sklenici o objemu 0,7 l se doporučuje asi 3-4 stroužky.

Suroviny vrstváme a ukládáme do sklenic. Na dno dáme jeden strouček česneku, další umístíme do středu a poslední na vrchol. Přelijeme lžící oleje a horkým nálevem.

Na přímou konzumaci je potřeba nechat uležet 4 až 5 dní. Pokud chceme zajistit delší trvanlivost, můžeme sklenice sterilizovat po dobu 20 minut při 90 °C.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Nakládaná křepelčí vajíčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Podobné recepty jako Nakládaná křepelčí vajíčka

Jihočeská povidla
Jahodový džem s granátovým jablkem
Jablka jako polotovar
Kečup 2
Zavařenina z růží
Houby ve vlastní šťávě


×