Nadýchaná omeleta s malinami, šlehačkou a čokoládou recept
Nadýchaná omeleta s malinami, šlehačkou a čokoládou je vyloženě letní moučník. Nebo chcete-li, báječná sladká svačinka. Drobné ovoce si můžete vybrat podle chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 vejce
- 2 špetky soli
- máslo
- maliny
- šlehaná smetana
- čokoláda
Způsob přípravy
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky osolíme špetkou soli a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky v jiné misce rozšleháme s druhou špetkou soli.
Do tuhého sněhu pak zvolna ručně zamícháme ušlehané žloutky, až dostaneme lehké a nadýchané těsto. Pánev důkladně vymažeme máslem a těsto na ni rozprostřeme.
Na mírném ohni pak omeletu smažíme asi 4 minuty. Po této době ji otočíme a dopečeme. Na talíři omeletu posypeme čerstvým ovocem a ozdobíme šlehačkou a rozpuštěnou nebo nastrouhanou čokoládou.