Nádivka se zelenými bylinkami recept
Nádivka se zelenými bylinkami se peče nejen na velikonoce, je to výborná příloha ke všem masům i během roku. Bylinky můžete obměnit, podle toho, co zrovna roste.
Ingredience receptu
- 8 starších rohlíků
- 300 g vařeného uzeného masa
- 4 vejce
- 100 ml smetany
- 70 g změklého másla
- sůl
- mletý pepř
- muškátový oříšek
- čerstvý špenát
- mladé kopřivy
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Rohlíky a uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme je v míse a zalijeme smetanou. Nyní si v horké vodě krátce spaříme listy kopřiv a špenátu.
Žloutky utřeme s máslem do pěny a přidáme ke směsi. Směs okořeníme pepřem, solí a muškátovým oříškem a promícháme. Nakonec zlehka do směsi přimícháme tuhý sníh z bílků.
Formu na nádivku vymažeme máslem a rozprostřeme do ní připravenou směs. V předehřáté troubě nádivku pečeme asi 30 až 45 minut dozlatova.