Nadívané kuře recept
Nadívané kuře je klasika, kterou známe už od našich babiček. Neuškodí si ji znovu připomenout.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 větší kuře
- 300 g kuřecích jater
- 2 až 3 kusy staršího pečiva
- 1 jarní cibulka
- 1 stroužek česneku
- 2 vejce
- mléko
- sůl
- mletý černý pepř
- zelená petrželka
- máslo
Způsob přípravy
Kuře očistíme a troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme trochou mléka. Na pánvi na másle osmahneme nakrájenou jarní cibulku s utřeným česnekem, přidáme kuřecí játra nakrájená nadrobno.
Vše restujeme až do změknutí jater. V míse smícháme navlhčené pečivo se žloutky, špetkou soli, pepře a hrstí nadrobno nasekané petrželky. Přidáme játrovou směs, tuhý sníh z bílků a lehce znovu promícháme.
Kuře naplníme nádivkou a uzavřeme zašitím potravinovým provázkem nebo spíchnutím párátky. Položíme ho do máslem vymazaného pekáče hřbetem dolů, podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě upečeme do měkka.