Mrkvový koláč recept
Mrkvový koláč je velmi jednoduchý moučník, i kuchařský amatér ho s přehledem zvládne.
Ingredience receptu
- 250 g cukru krupice
- 300 g polohrubé mouky
- 145 ml oleje
- 3 střední mrkve
- 100 ml vody
- 1 kypřící prášek
- 3 vejce
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
- olivový olej
- kukuřičná strouhanka
- cukr moučka - volitelné
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vejce utřeme s cukrem, pak za stálého šlehání přidáme olej, vodu, vanilku a pomerančovou kůru.
V mouce rozmícháme prášek do pečiva a pak ji postupně také přidáme k těstu. Nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev.
Formu na koláč vymažeme olejem a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Těsto rozprostřeme do formy a v předehřáté troubě koláč pečeme přibližně 40 minut. Pak špejlí zkusíme zda je upečený a hotový můžeme ozdobit moučkovým cukrem.