Mrkvové bramboráčky pečené na roštu recept
HanaRohlenová
Mrkvové bramboráčky pečené na roštu jsou křupavé a voní česnekem a majoránkou. Stejně jako ty klasické, bramborové.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 550 g mrambor
- 200 g mrkve
- 2 stroužky česneku
- 100 g hladké mouky
- 2 vejce
- 1 lžíce rostlinného oleje
- majoránka
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Brambory a mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Směs okořeníme podle chuti solí, pepřem, kari a majoránkou. Přidáme vejce, utřený česnek a postupně i mouku, tak by vzniklo tužší bramborákové těsto.
Z těsta tvoříme tenké placičky, které na olejem pomazaném roštu pečeme v předehřáté troubě z obou stran dozlatova.
Další recepty na Mrkvové bramboráčky pečené na roštu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Mrkvové bramboráčky pečené na roštu