Mrkvová pomazánka recept
Tato pomazánka je další z mých oblíbených nátěrek na pečivo. Dobře vypadá, a také skvěle chutná, což ocení i malí strávníci. K pečivu namazaném touto pomazánkou se dobře hodí čerstvá mrkev nakrájená na hranolky. Při skousnutí totiž krásně křupne.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 větší mrkev
- 1 balení lučiny
- 100 g polotučného tvarohu
- 100 g pomazánkového másla
- špetka bílého pepře
- sůl
Způsob přípravy
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. V míse smícháme lučinu, pomazánkové máslo a tvaroh. Přimícháme mrkev a pomazánku dochutíme pepřem a solí.
Pomazánku natíráme nejlépe na celozrnné pečivo, které je výživnější a zdravější než klasické bílé.