Mrkvová bábovka recept
Díky mrkvi je tato bábovka krásně vláčná a tak nehrozí, že by sousto uvízlo v krku. Velmi se hodí zejména pro jarní a letní dny, protože mrkev v sobě ukrývá spoustu betakarotenu, tedy látky, kterou naše kůže před opalováním hodně ocení.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g cukru krupice
- 4 vejce
- 280 g hladké mouky
- 1 balení prášku do pečiva
- 2 dcl oleje
- 280 g nastrouhané mrkve
- 100 g strouhaného kokosu
- nastrouhaná kůra z jednoho citronu
- špetka soli
Způsob přípravy
Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr, olej a ingredience pečlivě vyšleháme. Přisypeme mrkev, kokos, nastrouhanou kůru z omytého citronu a vše promícháme.
V jiné nádobě smísíme zbytek sypkých surovin plus sůl a postupně je přisypáváme do tekuté směsi.
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhaným kokosem. Troubu předehřejeme na 180 °C a bábovku pečeme 40 - 45 minut.