Mražený jogurt - frozen yogurt recept
Mražený jogurt ozdobený ovocem, sladkými posypkami nebo čokoládovou polevou, je skvělá „mlska“ do horkých letních dnů. Vytvořit si vlastní mražený jogurt vůbec není těžké a výsledek je příjemně osvěžující. Jogurt lze kombinovat se sezónním ovocem, tekutým karamelem, čokoládovou polevou a nejrůznějšími posypkami – například cukrovými nebo sušenkovými.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1000 g řeckého jogurtu
- 250 g zakysané smetany
- 150 g moučkového cukru
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
Způsob přípravy
Do mísy dáme jogurt, zakysanou smetanu, moučkový cukr, vanilkový extrakt a ručním mixérem nebo metličkou je promixujeme či prošleháme.
Mísu uložíme na dvě hodiny do mrazáku, přičemž její obsah každých dvacet minut promícháme. Krystaly ledu, které se usadí po stranách, vždy přimícháme do jogurtové masy.
Po dvou hodinách mísu vyndáme z mrazáku a její obsah za pomoci ručního mixéru rozšleháme do hladka.
Jogurt naplníme do sklenic nebo misek, ozdobíme dle chuti posypkami nebo polevou a ihned servírujeme.