Mořská štika s jarní cibulkou recept
Mořská štika s jarní cibulkou bude výborná s vařenými bramborami. Rychlý a zdravý oběd.
Ingredience receptu
- 2 filety mořské štiky
- 4 jarní cibulky
- 70 g másla
- 50 ml olivového oleje
- 50 ml suchého bílého vína
- 80 ml zeleninového vývaru
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
- hladká mouka
Způsob přípravy
Rybí filety ze všech stran osolíme, opepříme a okořeníme špetkou kari. Pak je obalíme v hladké mouce.
Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo, přidáme polovinu oleje a filety zprudka opečeme z obou stran. Nyní do pánve nalijeme víno a vývar,a rybu dusíme asi 5 minut, až se tekutina částečně zredukuje.
Filety odložíme na talíř. Do pánve přidáme lžičku mouky, promícháme, je-li potřeba přidáme vývar, a provaříme na jemnou omáčku. Podle chuti přidáme koření a sůl.
Do menší pánve nasypeme na kroužky nakrájenou jarní cibulku a na zbylém oleji ji orestujeme, až změkne.
Rybu na talíři zalijeme omáčkou a přidáme osmaženou cibulku.