Mořská štika s jarní cibulkou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Mořská štika s jarní cibulkou bude výborná s vařenými bramborami. Rychlý a zdravý oběd.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 filety mořské štiky
  • 4 jarní cibulky
  • 70 g másla
  • 50 ml olivového oleje
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 80 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • kari koření
  • hladká mouka


Způsob přípravy

Rybí filety ze všech stran osolíme, opepříme a okořeníme špetkou kari. Pak je obalíme v hladké mouce.

Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo, přidáme polovinu oleje a filety zprudka opečeme z obou stran. Nyní do pánve nalijeme víno a vývar,a rybu dusíme asi 5 minut, až se tekutina částečně zredukuje.

Filety odložíme na talíř. Do pánve přidáme lžičku mouky, promícháme, je-li potřeba přidáme vývar, a provaříme na jemnou omáčku. Podle chuti přidáme koření a sůl.

Do menší pánve nasypeme na kroužky nakrájenou jarní cibulku a na zbylém oleji ji orestujeme, až změkne.

Rybu na talíři zalijeme omáčkou a přidáme osmaženou cibulku.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Mořská štika s jarní cibulkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu mořská štika jarní cibulkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Mořská štika s jarní cibulkou

Kde najít informace



×