Mořská štika na zázvoru recept
Mořská štika na zázvoru je pikantní rybí jídlo připravené snadno a rychle v troubě. Můžeme místo štiky použít i jinou mořskou rybu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g filetů z mořské štiky
- 2 lžíce olivového oleje
- kousek zázvoru
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 celý pórek
- 2 lžičky kaparů
- sůl
- 1 menší cibule
- 1 citron
- 1 lžíce estragonu
Způsob přípravy
Rybí filety potřeme hořčicí a pokapeme čerstvou šťávou z citronu. Pekáč vymažeme olejem, položíme do něj filety, přidáme na kolečka pokrájený pórek, nahrubo nakrájenou cibuli, nadrobno nasekanou chilli papričku, kapary a estragon.
Pekáč vložíme do trouby předehřáté na střední teplotu a upečeme rybu do měkka. Nakonec jídlo podle chuti osolíme a podáváme třeba s vařenými brambory politými rozpuštěným máslem.