Sdílet:

Moravský vrabec recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Moravský vrabec je jedno z klasických a dobře známých českých jídel. Výborný bude s bramborovým knedlíkem a se špenátem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g vepřové plece
  • 5 stroužků česneku
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce sádla
  • mletý kmýn
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Maso nakrájíme na kostky asi 2,5 x 2,5 cm, nasypeme je do mísy, přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, utřený česnek, 1 lžičku mletého kmínu, půl lžičky soli a pepře a všechno důkladně promícháme.

Maso ve vysoké pánvi na sádle zprudka opečeme ze všech stran. Pak ho přendáme do pekáče, lehce podlijeme vodou, přidáme bobkový list a přikryté víkem pečeme v předehřáté troubě do měkka. Během pečení poléváme výpekem.

Když je maso měkké, odstraníme koření a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Podusíme ještě 10 až 15 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Moravský vrabec recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Moravský vrabec.
Nebo hledejte podobné podle části názvu moravský vrabec .
Hledat podobné recepty na internetu jako Moravský vrabec


×