Mleté kuřecí maso recept
Mleté kuřecí maso je jemné, lehce stravitelné a také je zdrojem bílkovin, minerálů a vitamínů. Dá se připravit mnoha způsoby, my jsme mezi nimi vybrali recept na sekanou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g mletého kuřecího masa
- 3 stroužky česneku
- 1 jarní cibulka
- 2 vejce
- sušená majoránka
- čerstvá petrželka
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej
- jemná strouhanka
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Ve velké míse smícháme mleté maso s vejci, nadrobno nakrájenou cibulkou, utřeným česnekem, špetkou soli, pepře, majoránky a nadrobno nasekané zelené petrželky. Nakonec přidáme strouhanku podle potřeby a uhněteme husté těsto.
Z těsta vytvarujeme šišku sekané, vložíme ji do olejem vymazaného pekáče, přikryjeme víkem a v předehřáté troubě pečeme 30 až 45 minut.
Kuřecí sekanou podáváme s bramborovou kaší, nebo s vařenými bramborami, a třeba ještě se salátem z čerstvé zeleniny.