Mexické empanadas recept
Taštičky empanadas jsou skutečná delikatesa. Jak se do nich jednou pustíte, už nebudete chtít přestat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- listové těsto
- vejce na pomazání taštiček
- 2 oloupané brambory
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 nakrájená cibule
- 150g mozzarely
- 1/2 lžičky chilli papriček
- 1/2 lžičky fenyklu
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- sůl a pepř dle chuti
Způsob přípravy
Předehřejeme si troubu na 180°C. A mezitím si připravíme nádivku. Na olivovém oleji orestujeme cibuli, poté přihodíme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a opepříme dle své chuti. Po vychladnutí přidáme mozarelu, přimícháme koření a chilli papričky.
Z listového těsta vyválíme velkou placku a z ní vykrájíme formičkou 16 koleček o průměru cca 10 cm.
Na půlku kolečka dejte nádivku a druhou půlku potřete vyšlehaným bílkem. Přehněte a důkladně spojte vidličkou. Hotové taštičky rozložte na pekáč a všechny potřete rozšlehaným žloutkem. Pečte dozlatova, přibližně 30 minut.