Sdílet:

Meruňková polévka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření25 minPočet porcí4 porce

Polévky ze sezónního ovoce se vaří především v létě, kdy je surovin dostatek a nestojí majlant. Zralé meruňky mají sladkou chuť a navíc posilují lidskou imunitu. Prospěšné jsou i pro náš zrak, posilují nervový systém a krvetvorbu. Z meruňek se v létě vaří marmelády, pečou koláče, ale mlsat je můžeme i ve formě polévky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g zralých meruněk
  • 1 l vody
  • 60 g krupicového cukru
  • 1 celá vanilka (nebo sáček vanilkového cukru)
  • 2 dcl bílého vína
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • citronová šťáva
  • špetka soli


Způsob přípravy

Meruňky umyjeme, zbavíme pecek, nakrájíme na kousky a nasypeme do hrnce. Ovoce podlijeme vodou a dusíme doměkka.

Změklé meruňky prolisujeme (lze i přes síto), vrátíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, přisypeme k nim cukr, špetku soli a přidáme podélně rozkrojený, vydlabaný lusk i se semínky (nebo vanilkový cukr). Do směsi nalijeme víno a v troše vody rozmíchaný škrob.

Polévku necháme přejít varem, vyndáme z ní vanilkový lusk a do hotového pokrmu dle chuti přidáme citronovou šťávu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Meruňková polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Meruňková polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu meruňková polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Meruňková polévka
For Gastro 2022


×