Masový knedlík recept
Masový knedlík posypaný osmaženou strouhankou můžeme na talíři přelít rozpuštěným máslem. Nejlepší je, když mleté maso je směs vepřového a hovězího.
Ingredience receptu
- 500 g mletého masa
- 2 vejce
- 50 g anglické slaniny
- 60 g rýže
- špetka strouhané citronové kůry
- strouhanka ze 4 až 5 rohlíků
- špetka soli
Způsob přípravy
Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme ji do masa. Přidáme rýži, vejce, sůl a citronovou kůru. Promícháme a postupně přidáváme strouhanku, tolik, bychom všechno spojili a mohli z těsta vytvarovat kulaté knedlíky.
Knedlíky ve vroucí vodě vaříme asi 35 až 45 minut. Pak jeden rozkrojíme a zjistíme, zda to stačí. Hotové knedlíky odložíme na mísu a posypeme osmaženou strouhankou.