Sdílet:

Masový knedlík recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Masový knedlík posypaný osmaženou strouhankou můžeme na talíři přelít rozpuštěným máslem. Nejlepší je, když mleté maso je směs vepřového a hovězího.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g mletého masa
  • 2 vejce
  • 50 g anglické slaniny
  • 60 g rýže
  • špetka strouhané citronové kůry
  • strouhanka ze 4 až 5 rohlíků
  • špetka soli


Způsob přípravy

Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme ji do masa. Přidáme rýži, vejce, sůl a citronovou kůru. Promícháme a postupně přidáváme strouhanku, tolik, bychom všechno spojili a mohli z těsta vytvarovat kulaté knedlíky.

Knedlíky ve vroucí vodě vaříme asi 35 až 45 minut. Pak jeden rozkrojíme a zjistíme, zda to stačí. Hotové knedlíky odložíme na mísu a posypeme osmaženou strouhankou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Masový knedlík recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Masový knedlík.
Nebo hledejte podobné podle části názvu masový knedlík .
Hledat podobné recepty na internetu jako Masový knedlík

Kde najít informace



×