Masové koule v žampionové omáčce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Masové koule v žampionové omáčce budou nejméně stejně dobré i když místo žampionů použijete čerstvě nasbírané houby z lesa. Podáváme třeba s vařenými těstovinami nebo s dušenou rýží.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 120 g hub
  • 500 g zadního hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 lžíce strouhanky
  • 2 lžičky jemného kečupu
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • mletý zázvor
  • 400 g rajčat
  • 500 ml masového vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Hovězí maso umeleme na jemno na masovém strojku. Přidáme k němu nastrouhanou cibuli, kečup, strouhanku, špetku soli, zázvoru a pepře. Dobře promícháme a z těsta vytvoříme asi 15 masových koulí.

Naskládáme je na plech do trouby a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi 10 až 15 minut, občas je otočíme. Mezitím si připravíme houbovou omáčku. Do vyšší pánve dáme máslo, oloupaná a pokrájená rajčata a na plátky nakrájené žampiony. Dusíme za občasného promíchání asi 5 minut. Pak přidáme vývar a přivedeme k varu. Mouku rozšleháme v trošce vody a zavaříme do omáčky. Pak houbovou omáčku zvolna vaříme dalších 5 minut.

Nyní omáčku odstavíme z plotny a necháme ji trochu zchladnout. Po zchladnutí tyčovým mixérem vše rozmixujeme dohladka a podle chuti osolíme. Nakonec do omáčky přidáme masové koule a 2 minuty společně povaříme.

Kromě již uvedených příloh můžeme jídlo podávat i s houskovými knedlíky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Masové koule v žampionové omáčce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu masové koule žampionové omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Masové koule v žampionové omáčce

Kde najít informace



×