Masové kuličky s rýží a jogurtovou omáčkou recept
Masové kuličky s rýží a jogurtovou omáčkou mohou být vítanou večeří pro celou rodinu.Použijeme hovězí maso, protože je méně tučné než vepřové a jogurtová omáčka s bylinkami jídlu dodá ten správný říz.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 900 g mletého hovězího masa
- 2 hrnky vařené rýže basmati
- 100 g sýru feta
- 1 salátová okurka
- 1 vejce
- 1 1/2 hrnku bílého řeckého jogurtu
- 1/2 lžičky citronové kůry
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička nasekaného zeleného kopru
- 2 lžíce nasekaného zeleného oregana
- 1/2 lžičky mleté červené papriky
- 3 lžíce nasekané zelené máty
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžíce nasekané zelené petržele
Způsob přípravy
Masové kuličky s rýží a jogurtovou omáčkou mohou být vítanou večeří pro celou rodinu.Použijeme hovězí maso, protože je méně tučné než vepřové a jogurtová omáčka s bylinkami jídlu dodá ten správný říz. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Ve velké míse smícháme půl lžičky pepře, lžičku soli, vejce, mletou papriku, nadrobený sýr feta, oregano a mleté hovězí maso. Ze vzniklé směsi si připravíme 32 masových kuliček, naskládáme je na plech a předehřáté troubě pečeme asi 8 až 10 minut.
Mezitím smícháme v jiné misce poloviční lžičku pepře, jednu čajovou lžičku soli, citronovou šťávu, citrónovou kůru, kopr, mátu,oloupanou a nastrouhanou okurku s jogurtem. Horké masové kuličky podáváme s teplou vařenou rýží a doplníme je pikantní jogurtovou omáčkou.