Marokánky recept
Marokánky můžete upéct nejen o vánocích. Je to skvělé sladké pohoštění ke kávě nebo k čaji. Kandované ovoce použijte podle své chuti, může to být jakékoliv.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 40 g hladké mouky
- 250 ml sladké smetany
- 40 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 40 g kandovaných meruněk
- 40 g kandovaných brusinek
- 20 g kandovaných švestek
- 60 g mandlí
- 20 g ořechů
- olivový olej
Způsob přípravy
V hrnci přivedeme k varu smetanu, pak přidáme cukr, vanilkový cukr a za stálého šlehání hladkou mouku. Během čtyř minut umícháme hladké těsto.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Hrnec odstavíme z plotny a do těsta vmícháme nadrobno nakrájené kandované ovoce, nasekané oříšky a mandle. Pak těsto necháme vychladnout.
Na olejem vymazaný plech vytvoříme z těsta malé hromádky. V předehřáté troubě pečeme marokánky 15 až 30 minut, podle velikosti.