Marmeláda z rebarbory recept
Marmeláda z rebarbory je na rozdíl od jiných marmelád příjemně nakyslá. Proto se tak skvěle hodí jako náplň do buchet i koláčů.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1000 g oloupané rebarbory
- 500 g cukru krupice
- 1 citron
- voda
Způsob přípravy
Dobře oloupanou rebarboru nakrájíme na menší kousky. V širokém kastrole ji pak s trochou vody přivedeme k varu. Zvolna a za stálého míchání vaříme rebarboru až do rozvaření. Vodu přidáváme podle potřeby.
Do rozvařené rebarbory zamícháme cukr a šťávu z jednoho citronu. Dále za stálého míchání marmeládu vaříme, dokud nezhoustne.
Hotovou marmeládou naplníme sterilizované sklenice a uzavřeme je víkem. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme marmeládu vychladnout.