Marinované pikantní krůtí řízky recept
Marinované pikantní krůtí řízky třeba s bramborovým salátem. Nebo jen s čerstvě uvařenými bramborami politými rozpuštěným máslem. A co k tomu přidat ještě salát z čerstvé zeleniny?
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 krůtí řízky
- 2 vejce
- sůl
- mletý černý pepř
- jemná kukuřičná strouhanka
- hladká mouka
- olivový olej na smažení
- marináda:
- 1 smetanový jogurt
- 1 lžíce jemně nastrouhaného křenu
- 1 lžíce citronové šťávy
Způsob přípravy
Marinádu připravíme rozšleháním jogurtu s křenem a citronovou šťávou. Krůtí řízky naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Obalíme je v marinádě a uložíme (nejlépe přes noc) do ledničky.
Druhý den plátky masa pečlivě zbavíme marinády a hned je klasicky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Na olivovém oleji je usmažíme dozlatova.