Marinované hovězí na smetaně recept
Marinované hovězí na smetaně je křehoučké a jemné. Třeba s houskovým knedlíkem bude chutnat skvěle.
Ingredience receptu
- 800 g hovězího masa
- 350 ml smetany
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce jablečného octa
- 1 cibule
- 1 bobkový list
- šalvěj
- libeček
- mletý černý pepř
- sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Nejprve si připravíme marinádu. V 700 ml vody rozmícháme jablečný ocet a utřený česnek, přidáme bobkový list, trochu šalvěje, snítku libečku, špetku mletého pepře a soli. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a maso nakrájené na plátky. Uložíme do chladna a marinujeme 36 hodin.
Po této době kousky masa vyndáme z marinády a ve vysoké pánvi je na oleji osmahneme za stálého míchání z obou stran. Odloženou marinádu nyní nalijeme na maso, zakryjeme poklicí, přivedeme k varu a zvolna vaříme, dokud maso úplně nezměkne.
Po uvaření plátky masa odložíme na talíř, odstraníme z marinády kousky koření a libeček a vše ostatní rozmixujeme tyčovým mixérem. Maso vrátíme do omáčky, přidáme smetanu a už jen krátce povaříme. Podle potřeby okořeníme nebo osolíme.