Marinované hovězí na smetaně recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření3 minPočet porcí4 porce

Marinované hovězí na smetaně je křehoučké a jemné. Třeba s houskovým knedlíkem bude chutnat skvěle.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g hovězího masa
  • 350 ml smetany
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 1 cibule
  • 1 bobkový list
  • šalvěj
  • libeček
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • olivový olej


Způsob přípravy

Nejprve si připravíme marinádu. V 700 ml vody rozmícháme jablečný ocet a utřený česnek, přidáme bobkový list, trochu šalvěje, snítku libečku, špetku mletého pepře a soli. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a maso nakrájené na plátky. Uložíme do chladna a marinujeme 36 hodin.

Po této době kousky masa vyndáme z marinády a ve vysoké pánvi je na oleji osmahneme za stálého míchání z obou stran. Odloženou marinádu nyní nalijeme na maso, zakryjeme poklicí, přivedeme k varu a zvolna vaříme, dokud maso úplně nezměkne.

Po uvaření plátky masa odložíme na talíř, odstraníme z marinády kousky koření a libeček a vše ostatní rozmixujeme tyčovým mixérem. Maso vrátíme do omáčky, přidáme smetanu a už jen krátce povaříme. Podle potřeby okořeníme nebo osolíme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Marinované hovězí na smetaně recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu marinované hovězí smetaně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Marinované hovězí na smetaně

Kde najít informace



×