Malinový sorbet recept
Letní prázdniny patří nejen dětem, ale také sezónnímu ovoci, mezi které patří i maliny. Z těchto sladkých bobulek lze připravit spoustu dobrot, například lahodnou zmrzlinu. Výroba sorbetu je velmi snadná a stačí k tomu pouhé čtyři ingredience.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 450 g malin + na ozdobu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 - 3 lžíce krupicového cukru
- 150 ml červeného vína
Způsob přípravy
Ovoce dáme do mísy a rozmixujeme ponorným mixérem. Pak ho propasírujeme přes síto, abychom se zbavili drobných zrníček.
Do směsi přidáme vymačkanou šťávu z citronu, cukr a vše pečlivě promícháme. Vzniklý protlak uložíme do mrazáku a necháme alespoň tři hodiny tuhnout.
Červené víno nalijeme do tvořítka na led a dáme zamrazit. Tento krok si lze připravit den dopředu, ušetří se tím čekání.
Zmrzlý protlak necháme chvilku povolit, poté ho nasekáme na menší kousky a ty rozmixujeme spolu s ledovými kostkami vína. Vznikne krémový sníh, který podáváme ozdobený čerstvým ovocem.