Makovec bez lepku recept
Makovec bez lepku je chutný stejně jako jakýkoliv jiný. Jen použijeme trochu jiné ingredience.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g mouky Jizerka
- 60 g pohankové mouky
- 60 g kukuřičné mouky
- 150 ml rostlinného oleje
- 6 lžic rozemletého máku
- 1 bezlepkový prášek do pečiva
- 6 vajec
- 200 g cukru krupice
- moučkový cukr - na zdobení
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si pekáč a vymažeme ho olejem.
Vejce s cukrem ušleháme do pěny a pak postupně přidáváme mouku rozmíchanou s kypřícím práškem, olej a mák.
Hotové hladké těsto nalijeme do pekáče a v předehřáté troubě makovec pečeme přibližně půl hodiny. Pokud zapíchnutou špejli vytáhneme z moučníku suchou, je makovec upečený. Hotový nakonec posypeme moučkovým cukrem.