Maďarská polévka z kapra recept
Další maďarská variace na chuťově co nejbohatší polévku je tentokrát uvařena z kapra. Výborná volba kdykoliv za teplého počasí, protože se jedná o nakyslou osvěžující polévku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 menší očištěný kapr
- 2 dkg tuku
- 2 dkg hladké mouky
- červená paprika
- 3 dkg cibule
- sůl
- 1 1/2 l vody
- ocet nebo citrónová šťáva
- 1 bobkový list
- pepř
- 1 dl kyselé smetany
Způsob přípravy
Očištěného, vykuchaného kapra omyjeme, rozkrájíme na menší kusy, přidáme jikry a osolíme. Z tuku a mouky upražíme světlou jíšku, přidáme červenou papriku, nastrouhanou cibuli a trochu osmažíme.
Zalijeme vodou, přidáme trochu octa nebo citrónové šťávy, bobkový list, několik zrnek pepře a polévku přivedeme do varu. Do vařící polévky vložíme nakrájenou rybu a vaříme, až je ryba měkká.
Polévku přecedíme, přilijeme rozmíchanou kyselou smetanu a přidáme z kostí obrané maso. Podáváme s osmaženou houskou.