Maďarská polévka z kapra recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Další maďarská variace na chuťově co nejbohatší polévku je tentokrát uvařena z kapra. Výborná volba kdykoliv za teplého počasí, protože se jedná o nakyslou osvěžující polévku.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 menší očištěný kapr
  • 2 dkg tuku
  • 2 dkg hladké mouky
  • červená paprika
  • 3 dkg cibule
  • sůl
  • 1 1/2 l vody
  • ocet nebo citrónová šťáva
  • 1 bobkový list
  • pepř
  • 1 dl kyselé smetany


Způsob přípravy

Očištěného, vykuchaného kapra omyjeme, rozkrájíme na menší kusy, přidáme jikry a osolíme. Z tuku a mouky upražíme světlou jíšku, přidáme červenou papriku, nastrouhanou cibuli a trochu osmažíme.

Zalijeme vodou, přidáme trochu octa nebo citrónové šťávy, bobkový list, několik zrnek pepře a polévku přivedeme do varu. Do vařící polévky vložíme nakrájenou rybu a vaříme, až je ryba měkká.

Polévku přecedíme, přilijeme rozmíchanou kyselou smetanu a přidáme z kostí obrané maso. Podáváme s osmaženou houskou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Maďarská polévka z kapra recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Maďarská polévka z kapra.
Nebo hledejte podobné podle části názvu maďarská polévka kapra .
Hledat podobné recepty na internetu jako Maďarská polévka z kapra

Kde najít informace



×