Losos na rajčatech a pórku recept
U lososa upoutá pozornost jeho krásně barevné maso, které je navíc velmi chutné. I když se tato ryba řadím spíše k tučnějším, připravit se dá dietně. Losos je bohatým zdrojem pro tělo prospěšných látek, a proto by neměl v jídelníčku chybět.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 filety lososa (po 120 - 150 g)
- 2 rajčata
- 2 lžíce másla
- 1 pórek
- 1 bobkový list
- hladká mouka
- mletý bílý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Rybu umyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka.
Rajčata nařízneme u stopky do kříže a přelijeme je horkou vodou. Slupku oloupeme a zeleninu nakrájíme na kostičky.
Na pánvi rozehřejeme olej společně s máslem a ryby na tuku krátce opečeme. Po chvíli přidáme nakrájený pórek a osmahneme ho. Potom do pánve přisypeme nakrájená rajčata, přidáme bobkový list, pánev zakryjeme poklicí a směs krátce podusíme.
Hotovou rybu servírujeme s dušenou zeleninou a rýží nebo vařeným bramborem.