Losos na rajčatech a pórku recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

U lososa upoutá pozornost jeho krásně barevné maso, které je navíc velmi chutné. I když se tato ryba řadím spíše k tučnějším, připravit se dá dietně. Losos je bohatým zdrojem pro tělo prospěšných látek, a proto by neměl v jídelníčku chybět.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 filety lososa (po 120 - 150 g)
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce másla
  • 1 pórek
  • 1 bobkový list
  • hladká mouka
  • mletý bílý pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Rybu umyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka.

Rajčata nařízneme u stopky do kříže a přelijeme je horkou vodou. Slupku oloupeme a zeleninu nakrájíme na kostičky.

Na pánvi rozehřejeme olej společně s máslem a ryby na tuku krátce opečeme. Po chvíli přidáme nakrájený pórek a osmahneme ho. Potom do pánve přisypeme nakrájená rajčata, přidáme bobkový list, pánev zakryjeme poklicí a směs krátce podusíme.

Hotovou rybu servírujeme s dušenou zeleninou a rýží nebo vařeným bramborem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Losos na rajčatech a pórku recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Losos na rajčatech a pórku.
Nebo hledejte podobné podle části názvu losos rajčatech pórku .
Hledat podobné recepty na internetu jako Losos na rajčatech a pórku

Kde najít informace



×