Lehce pikantní kuřecí směs recept
Lehce pikantní kuřecí směs můžete podávat s dušenou rýží. Nebo také s širokými i rýžovými nudlemi.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g kuřecích prsou
- 2 lžíce sojové omáčky
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 5 stroužků česneku
- špetka chilli koření
- špetka kari koření
- špetka mořské soli
- špetka mletého barevného pepře
- špetka cukru
- olivový olej
- 70 ml vody
Způsob přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky a obalíme je v polohrubé mouce. Ve vysoké pánvi rozpálíme trochu oleje a obalené kuřecí nudličky na něm zprudka ze všech stran osmahneme.
Mezitím si smícháním sojové omáčky, utřeného česneku, pepře, kari, chilli, soli, cukru a vody připravíme pikantní omáčku.
Na osmažené kuřecí kousky nalijeme omáčku a za stálého míchání vše krátce povaříme, až omáčka zhoustne. Pak podle chuti můžeme ještě dokořenit kořením nebo solí a s vybranou přílohou hned podávat.