Lečo s kvalitní uzeninou recept
Rychlá večeře plná zeleniny a kvalitní oblíbené uzeniny. I obyčejné lečo si můžeme udělat lepší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 polévkové lžíce sádla
- 0,8 kg pěkná rajčátka
- sůl
- 1/2 kg paprika - např.červená
- černý pepř - mletý
- 0,2 kg kvalitní uzenina - měkká
- 1 ks kuchyňská cibule
- 2 ks vajíčka
Způsob přípravy
Všechnu zeleninu si důkladně omyjeme. Z paprik odstraníme semínka. Rajčátka můžeme zbavit slupky. V mixéru si rozsekáme cibuli.
Na pánev si položíme kousek sádla a přidáme cibuli. Osmahneme. Přisypeme rozkrájenou papriku. Lehce povaříme a přihodíme pokrájená rajčátka. Okořeníme.
Na prkénku si rozkrájíme kvalitní uzeninu. Výběr nechám na vás. Přidáme do pánve.
V míse si metličkou vyšleháme vajíčka, která přilijeme k uzenině. Promícháme. Ochutnáme a popřípadě okořeníme. Servírujeme ve vydlabaném chlebu nebo s bramborem. Dobrou chuť.