Lahůdkové zapečené brambory recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí2 porce

Lahůdkové zapečené brambory jsou nejen pro vegetariány. Pochutnáme si na nich všichni.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 8 velkých brambor
  • 200 ml zakysané smetany
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 100 g anglické slaniny
  • špetka sušeného česneku
  • špetka soli
  • špetka mletého pepře


Způsob přípravy

Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Zabalíme je do alobalu a v troubě předehřáté na 220 stupňů pečeme asi 60 minut (podle velikosti) do měkka.

Mezitím v misce ušleháme smetanu, nadrobno nakrájenou slaninu, česnek a sýr. Upečené brambory podélně rozpůlíme a každou částečně vydlabeme. Vydlabaný vnitřek z brambor přidáme do sýrové směsi, promícháme a podle chuti ji osolíme a opepříme.

Brambory naskládáme na plech, naplníme je připravenou směsí a už jen krátce zapečeme při vysoké teplotě dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Lahůdkové zapečené brambory recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Lahůdkové zapečené brambory.
Nebo hledejte podobné podle části názvu lahůdkové zapečené brambory .
Hledat podobné recepty na internetu jako Lahůdkové zapečené brambory

Kde najít informace



×