Lahůdkové zapečené brambory recept
Lahůdkové zapečené brambory jsou nejen pro vegetariány. Pochutnáme si na nich všichni.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 8 velkých brambor
- 200 ml zakysané smetany
- 100 g strouhaného parmezánu
- 100 g anglické slaniny
- špetka sušeného česneku
- špetka soli
- špetka mletého pepře
Způsob přípravy
Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Zabalíme je do alobalu a v troubě předehřáté na 220 stupňů pečeme asi 60 minut (podle velikosti) do měkka.
Mezitím v misce ušleháme smetanu, nadrobno nakrájenou slaninu, česnek a sýr. Upečené brambory podélně rozpůlíme a každou částečně vydlabeme. Vydlabaný vnitřek z brambor přidáme do sýrové směsi, promícháme a podle chuti ji osolíme a opepříme.
Brambory naskládáme na plech, naplníme je připravenou směsí a už jen krátce zapečeme při vysoké teplotě dozlatova.