Kysané zelí s červenou řepou recept
Červená řepa, kdo by ji neznal? Zdravá a dobrá. Má mnoho možností úpravy. A řepa se zelím, to je dobrota!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 ks kuchyňská cibule
- 1/4 kg zelí - kysané
- 4 ks červená řepa - větší
- 2 ks pěkné citróny
- 1 polévková lžíce olej - olivový
Způsob přípravy
Seženeme si červenou řepu. Dáme ji vařit zhruba na šedesát minut. Až bude hotová, tak ji zbavíme slupky (nejprve opláchneme ve studené vodě) a rozkrájíme na malé dílky. Přendáme do větší mísy.
Zelí slijeme a trochu rozkrájíme. Vysypeme k červené řepě.
Cibuli zbavíme slupky, v mixéru rozsekáme a přidáme do mísy. Citróny si odšťavníme a šťávu nalijeme k ostatním surovinám. Nandáme polévkovou lžíci olivového oleje.
Důkladně promícháme a odložíme na pár minut stranou. Chutě se propojí a můžeme servírovat. Nechte si chutnat!