Kynuté ovocné knedlíky recept
Kynuté ovocné knedlíky bez vážení připravíte velmi snadno. Posypaně strouhaným tvarohem, cukrem a polité rozpuštěným máslem budou chutnat výtečně.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 hrnků polohrubé mouky
- 2 hrnky mléka
- 2 vejce
- 1 lžička cukru
- 40 g droždí
- špetka soli
- meruňky nebo jiné ovoce
Způsob přípravy
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a špetku mouky. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.
Do velké mísy vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a nalijeme do něj hotový kvásek. Pak přidáme vejce, sůl a mléko podle potřeby a hněteme těsto, dokud se nepřestane lepit. Pak mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto znovu necháme kynout.
Z vykynutého těsta ukrajujeme kousky kterými obalíme meruňky a vytvoříme knedlíky. ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, vhodíme do ní knedlíky a přikryté poklicí je vaříme 4 až 7 minut podle velikosti. Pak poklici odkryjeme, knedlíky obrátíme a vaříme další 3 minuty. Hotové knedlíky vyndáme na mísu a propíchneme vidličkou. Pak už je můžeme rozdělit na porce, posypat tvarohem, cukrem, polít máslem a podávat.