Květák pečený v troubě recept
Květák pečený v troubě neobsahuje tolik tuku jako ten klasický, smažený. Vyzkoušejte ho.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 květák
- 200 g smetanového bílého jogurtu
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 40 g strouhané mozzarelly
- 40 g strouhaného parmezánu
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- kari koření
- mletý barevný pepř
- sůl
Způsob přípravy
Květák uvaříme do poloměkka ve slané vodě, odstraníme silné košťály a rozebereme ho na růžičky. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Ve velké míse ušleháme jogurt s hořčicí, sušeným česnekem a nastrouhanými sýry. Přidáme špetku kari koření a mletého pepře.
Marinádu důkladně promícháme a každý kousek květáku v ní obalíme ze všech stran. Obalené kousky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10 až 15 minut.