Kuřecí vývar se šťovíkem a kopřivami recept
Jedinečný kuřecí vývar plný vitamínů, který vás postaví na nohy. Tohle prostě musíte zkusit!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kuřecí skelety
- 200g šťovíku
- 400g čerstvých kopřiv
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- sůl
Způsob přípravy
Nejprve si uvaříme kuřecí vývar, nezapomeneme na nové koření, celý pepř a bobkový list. Dle chuti osolíme. Poté maso ze skeletů obereme a vrátíme zpět do polévky.
Mezitím opláchneme kopřivy a otrháme listy, které nasekáme nadrobno. Cibuli nakrájíme také nadrobno a osmahneme na másle dozlatova. Poté přidáme kopřivy a zalijeme vývarem. Povaříme cca deset minut.
Mezitím si nasekáme šťovík nadrobno a přidáme do polévky. Tu ještě cca pět minut povaříme. Dle chuti ještě osolíme. Dobrou chuť!