Kuřecí stehna po baskicku recept
Kuřecí stehna po baskicku jsou oblíbeným španělským jídlem. Jídlo plné voňavého koření podávejte nejlépe s rýží.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kuřecí stehna
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 2 cibule
- 350 g naložených rajčat
- 10 černých oliv bez pecek
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 snítka tymiánu
- 1/2 lžičky chilli koření
- 1 lžička uzené papriky
- 80 g chorizo klobásy
- sůl
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Kuřecí stehna rozdělíme v kloubech a získáme tak 4 kusy masa. Do olivového oleje přidáme uzenou papriku, chilli, utřený česnek, špetku soli, nasekaného tymiánu a ze všeho připravíme marinádu.
Marinádou potřeme každý kousek masa důkladně a ze všech stran. Klobásu nakrájíme na plátky, olivy na poloviny, cibuli na kolečka, papriky na proužky.
Zeleninu s klobásou nasypeme do pekáče, promícháme a zalijeme naloženými rajčaty. Na zeleninu rozložíme porce masa a v předehřáté troubě pečeme 30 až 45 minut. V polovině pečení maso otočíme a polijeme výpekem.