Kuřecí stehenní řízky se zeleninou recept
Kuřecí stehenní řízky se zeleninou pečené v troubě v alobalu jsou křehoučké a voňavé po bylinkách. Maso i příloha v jednom balíčku pro každého.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 stehenní řízky
- 1 cibule
- 8 větších brambor
- 1 mrkev
- 2 lžíce másla
- 1 mladá cuketa
- olivový olej
- mletý černý pepř
- provensálské koření
- sůl
- zelená petržel
- strouhaný sýr
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, očištěnou mrkev na hranolky, a mladou cuketu na plátky. Brambory oloupeme, nakrájíme je na plátky a propláchneme vodou.
V míse smícháme olivový olej se špetkou soli, kořením a nadrobno nasekanou petrželkou. Pak přidáme nakrájenou zeleninu a brambory a důkladně všechno promícháme.
Maso nakrájíme na menší kousky , osolíme a opepříme. Okořeněnou zeleninu rozdělíme na čtyři díly. Z alobalu vystřihneme 4 větší čtverce. Na každý položíme jeden díl zeleniny, jeden nakrájený kuřecí řízek a půl lžíce másla. Všechno zabalíme do pevného balíčku. Balíčky položíme na plech a v předehřáté troubě pečeme 45 až 60 minut. Po otevření každou porci posypeme strouhaným sýrem.