Kuřecí prsíčko s vůní Olomouce recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Kuřecí prsíčko s vůní Olomouce je pokrm, který kombinuje jemné kuřecí maso s charakteristickou chutí olomouckých tvarůžků. Tento recept zahrnuje vytvoření kapsy v kuřecím prsu, která se naplní směsí z nastrouhaných tvarůžků, hořčice a rozetřeného česneku. Výsledkem je vydatné a aromatické jídlo, které je ideální pro milovníky sýru a výrazných chutí.

Ingredience receptu

  • Kuřecí prsa, tvarůžky, sušená rajčata, lžička dionské hořčice, česnek, sůl-nemusí být, hladká mouka, olej na smažení
  • Na 1 kus prsíčka použijeme:
  • 1-2 sušená rajčata, 1 kolečko tvarůžků, půl lžičky hořčice, 1 stroužek česneku.


Způsob přípravy

Ve kuřecím prsu vytvoříme kapsu, přičemž se snažíme neproříznout na jiných místech.

Tvarůžky nastrouháme na větší kousky, přidáme hořčici, rozmačkaný česnek a nakrájená sušená rajčata. Vše dobře promícháme a tuto směs použijeme k naplnění kapsy. Zevnitř je důležité nesoliti, ani nepepřit, protože směs je už dost pálivá.

Připravíme prsíčko pomocí špejle, aby nám směs nevypadla, a pokud preferujeme slanější chuť, můžeme ho zvenčí trochu osolit.

Obalíme v hladké mouce a smažíme na mírném ohni z obou stran, případně i z boků do zlatova. Servírujeme s opečenými bramborami, bramborovým salátem nebo také se zeleninovým salátem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kuřecí prsíčko s vůní Olomouce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Podobné recepty jako Kuřecí prsíčko s vůní Olomouce

Kuřecí roládka se slaninou a Hermelínem, zapečená s brokolicí
Kuřecí steak a salát s portobellem
Citronová kuřecí prsa s petrželovým přelivem
Sýrová omáčka s listovým špenátem a kuřecím masem
Kuře hanácké selky
Ma'alubi - obracený hrnec s lilkem a kuřecím masem


×