Kuřecí prsíčko s vůní Olomouce recept
Kuřecí prsíčko s vůní Olomouce je pokrm, který kombinuje jemné kuřecí maso s charakteristickou chutí olomouckých tvarůžků. Tento recept zahrnuje vytvoření kapsy v kuřecím prsu, která se naplní směsí z nastrouhaných tvarůžků, hořčice a rozetřeného česneku. Výsledkem je vydatné a aromatické jídlo, které je ideální pro milovníky sýru a výrazných chutí.
Ingredience receptu
- Kuřecí prsa, tvarůžky, sušená rajčata, lžička dionské hořčice, česnek, sůl-nemusí být, hladká mouka, olej na smažení
- Na 1 kus prsíčka použijeme:
- 1-2 sušená rajčata, 1 kolečko tvarůžků, půl lžičky hořčice, 1 stroužek česneku.
Způsob přípravy
Ve kuřecím prsu vytvoříme kapsu, přičemž se snažíme neproříznout na jiných místech.
Tvarůžky nastrouháme na větší kousky, přidáme hořčici, rozmačkaný česnek a nakrájená sušená rajčata. Vše dobře promícháme a tuto směs použijeme k naplnění kapsy. Zevnitř je důležité nesoliti, ani nepepřit, protože směs je už dost pálivá.
Připravíme prsíčko pomocí špejle, aby nám směs nevypadla, a pokud preferujeme slanější chuť, můžeme ho zvenčí trochu osolit.
Obalíme v hladké mouce a smažíme na mírném ohni z obou stran, případně i z boků do zlatova. Servírujeme s opečenými bramborami, bramborovým salátem nebo také se zeleninovým salátem.











