Kuřecí plátky na zelenině-výborné i pro děti recept
Kuřecí plátky na zelenině jsou lahodné jídlo, které potěší nejen dospělé, ale také děti. V tomto receptu se začíná orestováním cibule, která získá zlatavou barvu, poté se přidává česnek, aby jídlu dodal chuť. Následně se přidávají naklepané kuřecí plátky, které jsou předem osolené a opepřené. Maso se nechá opéct z obou stran, aby se pěkně zatáhlo. Výsledkem je chutné a šťavnaté jídlo, ideální pro rodinné obědy nebo večeře.
Ingredience receptu
- 5-6 ks kuřecích prsou
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice
- 2 stroužky česneku
- 1 větší rajče
- 1 rostlá paprika
- olej
- masox
Způsob přípravy
Na pánvi osmahneme cibuli nakrájenou na plátky, aby jí chytla barva. Poté přidáme plátky česneku, maso, které jsme před tím naklepali, osolili a opepřili, a necháme ho opéct z obou stran.
Do směsi přidáme Masox a hořčici, zalijeme vodou, na vrch položíme kolečka papriky a rajčat a dusíme, dokud nebude vše měkké.
Pokud preferujete křupavější zeleninu, přidejte ji až 5 minut před koncem vaření. Můžete to udělat také s vepřovým a krůtím masem.
Příloha: pyré z brambor, brambory, rýže.











