Kuřecí paprikáš recept
Kuřecí paprikáš podávejte s knedlíkem nebo rýží. Ale ani těstoviny nebo vařené brambory nebudou špatnou volbou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kuřecí prsa
- 200 ml sladké smetany
- 1 cibule
- 500 ml vody
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- hladká mouka
- olivový olej
Způsob přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na osm porcí. V kastrole na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme maso a ze všech stran ho opečeme. Nakonec přidáme koření a sůl, zalijeme vodou a pod pokličkou maso dusíme doměkka.
Když maso změkne, nalijeme do omáčky smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky a dobře promícháme. Znovu přivedeme k varu a vaříme ještě asi 8 minut. Podle potřeby můžeme přidat vodu, je-li omáčka příliš hustá. Nakonec hotový paprikáš dochutíme solí a pepřem.