Kuřecí karbanátky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí6 porcí

Kuřecí karbanátky jsou výborné a podáváme je nejčastěji s bramborovou kaší. Místo kuřete můžeme použít stejným způsobem slepici.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kuře
  • 0,5 bílé veky
  • polotučné mléko
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • majoránka
  • mletý černý pepř
  • 100 g strouhanky
  • rostlinný olej na smažení


Způsob přípravy

Kuře očistíme, vykostíme a maso i s kůží umeleme. Mezitím namočíme veku v mléce. Mleté maso pak promícháme s vymačkanou vekou a směs znovu umeleme.

V míse směs na karbanátky osolíme a okořeníme pepřem a majoránkou. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a důkladně všechno promícháme.

Mokrýma rukama vytváříme karbanátky a každý obalíme ve strouhance. Připravené karbanátky pak smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Nakonec všechny ještě na mírném ohni necháme v pánvi zakryté pokličkou dalších 5 minut dojít.

Kromě bramborové kaše můžeme tyto karbanátky podávat se i zeleninovými saláty.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kuřecí karbanátky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kuřecí karbanátky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kuřecí karbanátky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kuřecí karbanátky

Kde najít informace



×