Kuřecí karbanátky recept
Kuřecí karbanátky jsou výborné a podáváme je nejčastěji s bramborovou kaší. Místo kuřete můžeme použít stejným způsobem slepici.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kuře
- 0,5 bílé veky
- polotučné mléko
- 2 lžíce másla
- sůl
- majoránka
- mletý černý pepř
- 100 g strouhanky
- rostlinný olej na smažení
Způsob přípravy
Kuře očistíme, vykostíme a maso i s kůží umeleme. Mezitím namočíme veku v mléce. Mleté maso pak promícháme s vymačkanou vekou a směs znovu umeleme.
V míse směs na karbanátky osolíme a okořeníme pepřem a majoránkou. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a důkladně všechno promícháme.
Mokrýma rukama vytváříme karbanátky a každý obalíme ve strouhance. Připravené karbanátky pak smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Nakonec všechny ještě na mírném ohni necháme v pánvi zakryté pokličkou dalších 5 minut dojít.
Kromě bramborové kaše můžeme tyto karbanátky podávat se i zeleninovými saláty.