Kuřecí čína recept
Kuřecí čína je pikantní směs kuřecího masa, zeleniny a hub. Klasicky ji podáváme nejlépe s dušenou rýží.
Ingredience receptu
- 2 kuřecí prsa
- 3 lžíce sterilovaných hub
- 3 lžíce sterilované kukuřice
- 1 jarní cibulka i s natí
- 1 červená kapie
- 1 stroužek českého česneku
- 1 lžíce Solamylu
- kari koření
- mletý zázvor
- mletý černý pepř
- sůl
- sojová omáčka
- řepkový olej
Způsob přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. V míse pak maso důkladně promícháme se špetkou pepře, špetkou soli, špetkou mletého zázvoru a se škrobem.
Ve vysoké pánvi zahřejeme olej a maso na něm opečeme ze všech stran za stálého míchání. Pak k masu přidáme na proužky nakrájenou papriku, nadrobno nakrájenou celou jarní cibulku, pokrájené houby a kukuřici. Vše dobře promícháme.
V menší misce smícháme dvě lžíce sojové omáčky se třemi lžícemi vody a směs v pánvi tím podlijeme. Přidáme ještě utřený česnek a kari koření a zvolna vše dusíme do změknutí zeleniny.
Nakonec hotovou čínu dochutíme podle potřeby kořením a solí a můžeme ji hned podávat.