Kuře pečené se šlehačkou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Kuře pečené se šlehačkou servírujeme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Vhodnou přílohou může být i dušená zelenina nebo čerstvý zeleninový salát.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 celé kuře
  • 5 stroužků česneku
  • 280 g strouhaného parmezánu
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • špetka koření na kuře (Podravka)
  • 1 lžíce másla


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kuře očistíme a naporcujeme na jednotlivé porce. Porce masa osolíme, opepříme a okořeníme kořením.

Pekáč vymažeme máslem a porce kuřete do něj naskládáme vedle sebe. Posypeme je na plátky nakrájeným česnekem a strouhaným sýrem.

Nakonec vše zalijeme šlehačkou a v odkrytém pekáči pečeme 40 až 55 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kuře pečené se šlehačkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kuře pečené se šlehačkou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kuře pečené šlehačkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kuře pečené se šlehačkou
For Gastro 2022


×