Kuře pečené se šlehačkou recept
Kuře pečené se šlehačkou servírujeme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Vhodnou přílohou může být i dušená zelenina nebo čerstvý zeleninový salát.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 celé kuře
- 5 stroužků česneku
- 280 g strouhaného parmezánu
- sůl
- mletý černý pepř
- špetka koření na kuře (Podravka)
- 1 lžíce másla
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kuře očistíme a naporcujeme na jednotlivé porce. Porce masa osolíme, opepříme a okořeníme kořením.
Pekáč vymažeme máslem a porce kuřete do něj naskládáme vedle sebe. Posypeme je na plátky nakrájeným česnekem a strouhaným sýrem.
Nakonec vše zalijeme šlehačkou a v odkrytém pekáči pečeme 40 až 55 minut.