Kuře pečené s růžičkovou kapustou recept
Kuře pečené s růžičkovou kapustou podáváme většinou s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Je to chutné, lehce pikantní a jemné jídlo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kuře
- 300 g růžičkové kapusty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 180 g slaniny
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Kuře osolíme, opepříme a rozdělíme na čtvrtiny. V pekáči nejprve rozpečeme nakrájenou anglickou slaninu a pak k ní přidáme utřený česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme do pekáče připravené porce kuřete.
V předehřáté troubě pak za občasného podlévání pečeme maso do měkka. Mezitím očištěnou růžičkovou kapustu několik minut povaříme zvlášť v osolené vodě.
Do pekáče pak přidáme povařenou a okapanou růžičkovou kapustu, a pečeme ji krátce ještě společně s kuřetem.