Kuře a la kachna recept
Kuře a la kachna podáváme většinou z knedlíkem. Kdo má raději brambory, tak tomu s pečenými v troubě bude také výborně chutnat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kuře
- 500 g sterilovaného zelí
- 1 velká cibule
- olivový olej
- kmín
- mletý pepř
- mletá červená paprika
- sůl
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Pekáč vymažeme olejem a rozprostřeme do něj kysané zelí bez nálevu. Na zelí naskládáme naporcované kuře, které jsme předtím okořenili pepřem, paprikou a solí.
Na maso pak rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli a vše posypeme špetkou kmínu. Lehce podlijeme, pekáč přikryjeme víkem a v předehřáté troubě upečeme kuře do měkka.