Kuře a la bažant recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Kuře a la bažant můžeme podávat stejně jako zvěřinu s dušeným červeným zelím. A k tomu třeba bramborové knedlíky. Foto: Facebook.com
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kuře
  • 200 ml červeného vína
  • 150 ml masového vývaru
  • 1 lžička mletého jalovce
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 malé bobkové listy
  • 30 g másla
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 lžíce hladké mouky


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Kuře omyjeme, osušíme, všude osolíme a opepříme. Dovnitř vložíme jalovec, kuličky pepře a nového koření a bobkové listy. Položíme ho na máslem vymazaný pekáč a pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny.

nyní kuře podlijeme červeným vínem a znovu v troubě pečeme doměkka. Když maso změkne, přendáme ho do jiné mísy a do vypečené šťávy nalijeme vývar, přidáme zbytek másla a mouku rozšlehanou v trošce vody.

V troubě necháme omáčku za občasného promíchání povařit do zhoustnutí. Nakonec ji podle chuti osolíme a okořeníme pepřem a vrátíme do ní kuře nakrájené na porce. Prohřejeme maso v omáčce a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kuře a la bažant recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kuře a la bažant.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kuře bažant .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kuře a la bažant

Kde najít informace



×