Kuře a la bažant recept
Kuře a la bažant můžeme podávat stejně jako zvěřinu s dušeným červeným zelím. A k tomu třeba bramborové knedlíky. Foto: Facebook.com
Ingredience receptu
- 1 kuře
- 200 ml červeného vína
- 150 ml masového vývaru
- 1 lžička mletého jalovce
- 5 kuliček černého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 malé bobkové listy
- 30 g másla
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- 1 lžíce hladké mouky
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Kuře omyjeme, osušíme, všude osolíme a opepříme. Dovnitř vložíme jalovec, kuličky pepře a nového koření a bobkové listy. Položíme ho na máslem vymazaný pekáč a pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny.
nyní kuře podlijeme červeným vínem a znovu v troubě pečeme doměkka. Když maso změkne, přendáme ho do jiné mísy a do vypečené šťávy nalijeme vývar, přidáme zbytek másla a mouku rozšlehanou v trošce vody.
V troubě necháme omáčku za občasného promíchání povařit do zhoustnutí. Nakonec ji podle chuti osolíme a okořeníme pepřem a vrátíme do ní kuře nakrájené na porce. Prohřejeme maso v omáčce a můžeme podávat.