Sdílet:

Kulajda recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Recepty na kulajdu se zpravidla dědí z generace na generaci, a každý má tu svou oblíbenou verzi. U nás se osvědčil následující recept a tato polévka mě baví nejen svou konzistencí, ale také vůní čerstvého kopru.
(celý recept)

Recepty na kulajdu se zpravidla dědí z generace na generaci, a každý má tu svou oblíbenou verzi. U nás se osvědčil následující recept a tato polévka mě baví nejen svou konzistencí, ale také vůní čerst...

Ingredience receptu

  • 4 brambory
  • 1 lžíce másla
  • hrst čerstvých hub - ideálně hříbků
  • ½ lžičky kmínu
  • 2 kuličky nového koření
  • 5 kuliček černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • svazek čerstvého kopru
  • 1 zakysaná smetana
  • 2 lžíce rýžové hladké mouky (lze použít i pšeničnou)
  • sůl
  • ocet na dochucení
  • vejce podle počtu osob


Způsob přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Ve vyšším hrnci rozpustíme máslo a houby na něm pár minut opékáme. Přidáme kmín, na kostičky nakrájené a očištěné syrové brambory, litr vody, nové koření, pepř i bobkový list. Vše promícháme a polévku povaříme přibližně 25 minut.

Do misky dáme zakysanou smetanu, přisypeme mouku, směs promícháme a nalijeme do polévky. Tu krátce prohřejeme, dochutíme solí, octem a přidáme nasekaný čerstvý kopr.

Polévku podáváme s vařenými vejci a pečivem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kulajda recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kulajda.
Hledat podobné recepty na internetu jako Kulajda


×