Kuřecí rizoto s parmezánem recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Kuřecí rizoto s parmezánem je rychlé a chutné jídlo. Můžeme ho jíst k obědu i k večeři, je lehké a báječně voní sýrem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 1/2 hrnku dlouhozrnné rýže
  • 4 hrnky kuřecího vývaru
  • 2 lžičky utřeného česneku
  • 1 hrnek nakrájené mrkve
  • 1 hrnek nasekané žluté cibule
  • 4 hrnky nakrájeného vařeného kuřecího masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce nasekané zelené petržele
  • kousek kůry z parmezánu


Způsob přípravy

Kuřecí rizoto s parmezánem je rychlé a chutné jídlo. Můžeme ho jíst k obědu i k večeři, je lehké a báječně voní sýrem. Ve vyšší pánvi na oleji osmahneme cibuli a nakrájenou mrkev. Když obojí změkne, přidáme česnek, sůl, pepř a rýži. Restujeme 3 minuty, pak přidáme vývar a kůru z parmezánu.

Vše přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna přikryté vaříme 18 minut. Pak odstraníme kůru ze sýra, přidáme nakrájené kuřecí maso a 5 minut prohříváme. Nakonec do jídla přidáme petrželku a citronovou šťávu a dobře promícháme. Podáváme ho posypané strouhaným parmezánem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kuřecí rizoto s parmezánem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kuřecí rizoto s parmezánem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kuřecí rizoto parmezánem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kuřecí rizoto s parmezánem


×