Kuřecí polévka s kukuřicí recept
Kuřecí polévka s kukuřicí je hustá a sytá polévka, ve které se skvěle spojí sladká chuť kukuřice s jemností kuřecího masa. S čerstvým pečivem vám klidně nahradí večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g kuřecího masa
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 cibule
- 1 celer
- 3 vejce
- polohrubá mouka
- 200 g mražené kukuřice
- 3 litry vody
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 2 lžíce soli
- jarní cibulka
Způsob přípravy
Kuřecí polévka s kukuřicí je hustá a sytá polévka, ve které se skvěle spojí sladká chuť kukuřice s jemností kuřecího masa. S čerstvým pečivem vám klidně nahradí večeři. Kuřecí maso, nakrájenou cibuli, nastrouhaný celer,sůl, mletý pepř a muškátový oříšek vložíme do hrnce spolu s třemi litry vody. Vodu přivedeme k varu a vše zvolna vaříme 2 hodiny. Je-li třeba, přidáme během tohoto vaření další vodu. Po dvou hodinách vyndáme kuřecí maso z hrnce a maso i polévku necháme vychladnout.
Pokud se na polévce usadí tuk, odstraníme ho z ní a dáme si stranou 2 lžičky. Do hrnce s polévkou nasypeme kukuřici, přivedeme ji k varu a vaříme asi 12 minut, až kukuřice změkne. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a vložíme do polévky. Vejce rozšleháme s trochou kuřecího tuku a polohrubou moukou na středně řídkou kašičku. Toto kapání pak po lžících nalijeme do polévky a ještě 3 minuty povaříme. Hotovou polévku posypeme nakrájenou jarní cibulkou.