Kuřecí maso po italsku s bazalkou a fazolemi recept
Kuřecí maso po italsku s bazalkou a fazolemi je lehké a zdravé jídlo. Může být samostatným obědem nebo večeří.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g fazolových lusků
- 4 ks kuřecích prsou
- 800 g rajčat
- 1 svazek čerstvé bazalky
- 2 hlavičky česneku
- 400 g fazolových lusků
- 175 ml suchého bílého vína
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Způsob přípravy
Kuřecí maso po italsku s bazalkou a fazolemi je lehké a zdravé jídlo. Může být samostatným obědem nebo večeří. Kuřecí prsa rozdělíme na 8 porcí, osolíme a opepříme a na grilu je opečeme po každé straně asi 4 minuty. Do trouby předem vyhřáté na 140 stupňů dáme pekáč s olejem a když se olej zahřeje, přidáme kuřecí porce, na tenké plátky nakrájený česnek a rajčata nakrájená na plátky.
Přidáme také pár snítek bazalky, víno a vše přikryjeme fólií nebo druhým pekáčem a pečeme přikryté asi 40 minut. Pak pekáč vyndáme z trouby, vyndáme z něj snítky bazalky a přidáme do směsi fazolové lusky. Zvýšíme teplotu trouby na 220 stupňů a už odkryté pečeme ještě asi 30 minut. Hotové jídlo ještě ozdobíme čerstvou bazalkou a můžeme podávat samotně nebo s pečivem.